Menu
header
Modelwoning bezoeken? Klik hier
Home

De Zon

Bron van warmte en van gratis energie

Tenminste, als je er gebruik van maakt. Daarom staan bij Zongericht Bouwen de woningen altijd gericht naar het zuiden; om zo ecologisch en economisch mogelijk om optimaal profijt te halen uit de zon. Zongericht bouwen combineert het beste uit twee werelden. Optimaal wooncomfort en echt duurzaam bouwen: wonen zonder gasmeter en zonder energienota.

Je huis als energiefabriek

Uw voordeel schuilt in het feit dat u voortaan zonder gasmeter en zonder energienota het huishoudboekje op kunt maken. Afhankelijk van de pv panelen die u zelf kunt kiezen zal de woning met de goedkoopste panelen minimaal energieneutraal worden, dus NUL energiekosten. Degenen die kiezen voor de duurdere pv panelen kunnen zelfs rekenen op een energierestant van 25000 kilowattuur per jaar. Zo woon je in je eigen energiefabriek.

Materialen en methode

Zongericht bouwen, de naam zegt het al, is een nieuwe bouwmethode gericht op zelfvoorzienend wonen met de zon als motor. Belangrijkste peilers onder dit nieuwe fundament zijn:

  • Het dak zelf fungeert als energiemotor. Een vernuftig geheel van dikke sandwichpanelen waarop een zonneboilersysteem met daaroverheen zonnepanelen. Het is zelfs mogelijk om de vaatwasser en de wasmachine op dit boilersysteem aan te sluiten.
  • Een door Vaillant speciaal voor dit project op maat ontwikkelde lucht-warmtepomp van drie kilowatt (uniek, de kleinste is tot dusver 6 kw). Deze genereert warmte uit de buitenlucht via een compressor. Voorts is de woning voorzien van een wamte terugwin systeem (WTW) en natuurlijke ventilatie waarvoor geen stroom nodig is.
  • Kalkzandsteen dragende muren met op de buitenkant 32 centimeter isolatie, afgewerkt met stuc in kleur. Bovenbouw van houtskeletbouw met gevelbeplating cementplaat in kleur. Aluminium kozijnen (onderhoudsvrij) met driedubbel isolatieglas (triple drie), belangrijk, want glas is de grootste koudebrug in een huis. En liefhebbers van electrisch rijden worden op hun wenken bediend.
Sluiten